Candida (kvasinky)

Mnoho můžu i žen tuší, že je má, ale protože je to velice intimní záležitost, tak ne vždy jsme ochotni s někým tento problém sdílet.
Je samozřejmé, že pro klasickou medikaci je důležitá úprava stravy a změna nejen v oblasti hygieny, ale zejména vnitřního prostředí. Testy jsou schopné odhalit, které formy cukrů jí škodí (zda je to med, nebo javorový, agávový sirup a podobně).
 
Velice častým problémem jsou potraviny, které mají škrob a vyšší glykemický index. A pokud jste zkoušely doplňky stravy a zatím nepomohly, laboratoř pomůže odhalit, které čaje i doplňky jsou pro Vás individuálně vhodné.
 
Když obdržíme laboratorní výsledky z imunologie, tak je možné vše zkonzultovat i telefonicky. Vše si vysvětlíme, co kombinovat v rámci jídla a které potraviny vyloučit nebo alespoň omezit.
 
Výsledky jsou ve formě semaforu, tj. určitá barva je známka škodlivosti dané potraviny, k tomu je vyhodnocen i koeficient (referenční číslo). Dle kterého se následně rozhodujeme. Pokud bude referenční číslo do hodnoty 7, tak jsou dané potraviny v pořádku. V případě, že je laboratorní hodnota vyšší, tak se musí vybrané potraviny omezovat.
 
Candida se Vám nebude opakovat, pokud budete vědět čím ji v těle nekrmit.

Abyste podpořili léčbu Candidy objednejte se na konzultaci, vše s Vámi rádi diskrétně probereme.

Nadýmání a plynatost, babské rady

Každý z nás už někdy zažil pocit nadýmání nebo plynatosti. Nikdy to nebyl pocit na který by někdo rád vzpomínal.
O to horší je to pro lidi, kteří tyto stavy mají velice časté nebo pro které se stanou „přirozenou součástí“ každodenního života.
Pokud jste již vyzkoušeli i babské rady bez pozitivního výsledku, tak doporučujeme problém vzít z jiného konce a to přes laboratorní testy senzibility (tj. intolerance). Všichni moji pacienti byli překvapeni, když spoléhali pouze na problém s lepkem nebo s potravinami s mléčnou bílkovinou, ale výsledek byl naprosto odlišný. Např. že není problém v lepku, ale v kvasnicích, nebo škodí např. vaječný bílek a žloutek je v pořádku.
 
Důležitost testů spočívá v tom, že se projeví v průběhu jednoho nebo i několika dnů, které kombinace jídel jsou problémové a které mohou spouštět tento diskomfort. Nedají se vypozorovat, protože se často jedná o kombinaci 10-ti potravin, které mohou být pro tělo “jedem” a ne lékem.
 
Výsledky z imunologie Vám zasíláme do 10 pracovních dnů a poté doporučuji k výsledkům konzultaci, která může proběhnout i na dálku (telefonicky).
 
Testy jsou pro samoplátce, zdravotní pojišťovna jej nehradí. Pokud patříte pod zdravotní pojišťovnu Škoda, získáte hodinu konzultace zdarma.
 
Klikněte na tlačítko níže a objednejte se na hodinu konzultace zdarma co nejdříve.

Podpora imunity

O imunitě a problémy s ní se hodně píše a často se spojuje s podzimním časem, ale i v čase jara, který je důležitý restart po dlouhé zimě.

Mámě několik podpůrných doplňků, jak pozitivně ovlivnit imunitní systém a to např. vitamín C, Zn, Se, nebo vitamín D3.

Důležité je si také přiznat i skutečnost, co může právě snižovat imunitu a jak se tomu vyvarovat.

Pokud klient dorazí na konzultaci a má např. průjem, nedýmání, nebo se nevyprazdňuje pravidelně, má velký obsah živočišných bílkovin a denně přesedí za počítačem 9 hodin, tak je jen otázkou času, kdy mu jeho tělo dá najevo, že to není vybalancovaná rovnováha. Naši předkové měli čas na jídlo, čas na odpočinek a hlavně měli pohyb na čerstvém vzduchu. Asi se již nevrátíme do těchto dob, ale co můžeme ovlivnit, je to, co jíme.

Pokud nám některá jídla nedělají dobře a nevíme která, tak je vhodné zajít si na testy senzitivity potravin a v laboratorních podmínkách z Vašeho krevního séra dokážeme zjistit co tělu prospívá a co jej zatěžuje. Jídlo je palivo a proto se s ním se musí jednat opatrně. Pokud ho je nadbytek, tak škodí, pokud je nedostatek, tak tělo -včetně imunitního systému- bude brát ze zásob, ale ty se můžou vyčerpat.

Objednejte se k laboratonímu vyštření co nejdříve, ať odhalíte možný problém s imunitou co nejdříve.

Porucha trávení

Porucha trávení je komplexní problém,která má různé příznaky jako jsou např. bolesti břicha, říhaní, plynatost, nevolnost, problém s vyprazdňováním (hemoroidy a zácpy, průjmy).

Dalším problémem může být také pálení žáhy, které může způsobovat syndrom dráždivého tračníku.

Všechny tyto faktory mohou být příčinou závažného onemocnění jako virusová infekce, zápal, nedostatek laktázy, problém s trávením určitých potravin. Příčina se nedá jednoduše vypozorovat, lze to určit pouze z potravinových intolerancí.

Pokud se potýkáte se zmíněnýmy problémy nabízíme možnost zjistit z 90 Základních a běžně konzumovaných potravin v České republice, které z nich Vám dělají špatně. V případě, že si chcete být skutečně jistí svojí diagnózou laboratoř nabízí profi balík, kde je obsaženo 271 testovaných položek, jako jsou: testované potravin, byliny a doplňky stravy i včetně kandid.

Navíc nabízíme možnost žádanky k laboratornímu odběru objednat elektronicky.

Průjem, jak jej řešit?

Je nepříjemný a mnohdy ovlivní celý životní styl.

Pokud se často vyprazdňujete, 3-4x denně, a stolice je hodně řídká, tak je nejdůležitější řešit vše komplexněji. Protože se tělo zbavuje škodlivého obsahu střeva, který vyvolává zápal sliznic, je nutná změna stravy a taky úprava pitného režimu.

Důvodů proč tělo reaguje, tak jak reaguje, může být několik. Určitě to není „normální stav“ a vždy upozorňuji své klienty o okamžité řešení daných potíží. Z mého pohledu je důležité zjistit, která potravina může tento problém způsobit a také ji po určitou dobu vyloučit, pokud se jedná o intoleranci. Proto doporučuji laboratorní krevní testy, s klientem vždy pracuji individuálně. Hodně častým problémem jsou i kvasinky, které se dají laboratorně zjistit také.

Laboratoř testuje z Vaší krve až 271 individuálních druhů potravin, koření, bylin, doplňků stravy, masa, ořechů a také čajů i vzpomínané kvasinky.

Testy zobrazí jednotlivé hodnoty a dle referenčních mezí se nastavuje léčební plán, který může trvat 6 –12 měsíců.

Výhodou je, že testy lze provést až na 30-ti pracovištích po celé České republice . Klienti tedy mohou využít odběrné místo v blízkosti bydliště.

Žádanka se posílá elektronicky po objednávce na webových stránkách a do 10 dnů jsou Vaše výsledky připraveny a odeslány na Váš e-mail.

Léčební plán a interpretace výsledků jsem schopna sdělit i přes telefon a to v čase, který Vám vyhovuje.

Zadržování vody v těle, co jíst a čemu se vyhnout?

Lidské tělo se skládá přibližně z 60% vody. Tuková tkáň má nižší procento vody než svalová tkáň a ženy mají tendenci mít více tuku, takže procento tělesné hmotnosti, kterou tvoří voda u průměrné ženy, je nižší (o 52 až 55%) než u průměrného muže (60%).

Proto ženy trpí zadržováním vody, především v létě. Voda je životně důležitá pro správné fungování těla a je do velké míry zodpovědná za rozpouštění živin, nebo odstraňování odpadu.

Důležitá je kvalita vody a také složení potravin v průběhu dne.

Neméně důležitá věc je obsah solí, kofeinu a kombinace jídel tj. i potravinových intolerancí (aby se tělo zbytečně nezanášelo)

Pokud tělo nedokáže včas odstranit přebytečnou vodu, jedná se o retenci- zadržování vody v těle.

Laboratorní testy z Vaší krve dokážou změřit potraviny, které Vám škodí a které jsou pro Vaše tělo prospěšné.

Neváhejte a zajistěte si telefonickou konzultaci. Rádi Vám pomůžeme. Pro objednání konzultace využijte náš kontaktní formulář.

Potravinová intolerance není alergie

I ntolerance neohrožují člo-
věka na životě, ale doká-
žou nepříjemně zasáhnout
do života člověka a udělat
z něj „peklo“. Velice obtížně
se diagnostikují, a proto jsem
se rozhodla vybudovat projekt
celorepublikového laborator-
ního vyšetření potravinových
intolerancí.

Potravinová intolerance není jen alergie

Intolerance je přecitlivělost organismu na určité potraviny a může být způsobena různými faktory, např.  metabolickými poruchami, ale i genetickými faktory. Nevyvolávají anafylaktický šok, který hraničí s ohrožením života, a ani nemá žádnou prudkou reakci, jak je to u potravinových alergií. Potravinové alergie Vám zjistí alergolog nebo imunolog, ale u potravinových intolerancí je reakce pomalá.

Celý článek je ke stažení zde.

Potravinová intolerance je daní za náš životní styl

„Dvanáct hodin denně v práci za počítačem, rychlé schůzky a kilometry za volantem, to byl můj svět,“ popisovala mi na našem setkání jedna obchodní zástupkyně. Životný styl ji přinutil zpomalit až když její tělo začalo vysílat signály přetížení jako bylo nadýmání, průjem a chronická únava.  Vše se vystupňovalo, když se k tomu přidala alergie na trávy a pyly.

Pokračovat ve čtení “Potravinová intolerance je daní za náš životní styl”