Náš tým
![](https://www.potravinoveintolerance.cz/wp-content/uploads/2019/01/IMG_20180813_165043-717x1024.jpg)
Ing. Eva Kocurková - vedoucí projektu
Praha
Vystudovala obor Vědecká výživa lidí na Agronomické fakultě v Nitře a Pedagogiku na Slovensku. Věnuje se výživě člověka z pohledu komplexního, fyzického a psychického zdraví. Během své praxe klade důraz na příčinu různých onemocnění z pohledu výživy, např. kožních problémů, chronické únavy, potíží s hmotností, potravinových intolerancí a histaminové intolerance. Výživu řeší komplexně včetně biochemických rozborů, cílených krevních rozborů a hledá konkrétní vitamíny a minerální látky, které tělu chybí. Je členkou státní komise Ministerstva zdravotnictví pro oboru Výživový poradce. Ing. Kocurková připravovala přes 40 profesionálních sportovců na Olympiádu 2016 v Rio de Janeiro.
Hledáme nové kolegy do týmu!
Přidejte se k nám a buďte součástí týmu, který mění životy!
Jsme vášniví odborníci na potravinové intolerance a věříme, že každý zaslouží šťastný a zdravý život. Naše společnost se zaměřuje na poskytování informací, podpory a řešení pro ty, kteří čelí potravinovým intolerancím.
Podívejte se na naše nabízené kurzy
Státní zkouška poradce pro výživu
![](https://www.potravinoveintolerance.cz/wp-content/uploads/2024/01/wright2.jpg)
PhDr. Bob Wright, MHA, MA, RN
Professor, Psychiatry and Mental Health Nursing at Gwinnett klinický pracovník, behaviorista, otorhinolaryng profesor, mezinárodní konzultant a myslitel k poskytnutí svých zkušeností při posuzování potřeb pacientů s autistickým spektrem. Navrhl psychiatrické a programy duševního zdraví, které sloužily až 450 000 příjemců.
Dr. Wright absolvoval školení v ABA pod vedením pozdního Dr. Jose Martineze-Diaze na Florida Institute of Technology. Úzce spolupracoval s Dr. Aubreym Danielsem a specializoval se na zlepšování dodržování pacientů jejich plánů péče. Je autorem “AdM Home Care Coaching – Průvodce rodinou k lepšímu zdraví.”
Dr. Wright, nejstarší syn zakladatelky Threshold v Olrnadu na Floriě Teeny Willard a bratr Bena Willarda.
Ing. Šárka Ozgová
Praha a Středočeský kraj
Absolventka VŠCHT, Fakulty potravinářské, Obor mléko a tuky. Po ukončení vysokoškolského studia pracovala jako vědecký pracovník ve Státním zdravotním ústavu. Odbornost pro poradce pro výživu doplnila Rekvalifikačním kurzem Výživového poradce v Nutriacademy, následovaly nástavbové kurzy Výživa dětí, Odkyselení a zásadotvorná regenerace a Potravinové intolerance. Od roku 2012 pracuje jako výživový poradce v Praze na Barrandově, spolupracuji s lékaři pro dospělé, pediatry a internisty, přednáším a organizuji workshopy.
![](https://www.potravinoveintolerance.cz/wp-content/uploads/2022/11/SO-792x1024.jpg)
![](https://www.potravinoveintolerance.cz/wp-content/uploads/2022/11/Alena_Rajmanová_SPOKOJENETELO_105_x_105mm_web.jpg)
Alena Rajmanová
Pardubice, Hradec Králové a okolí
Lektorka jógy a cvičení body mind forem, vystudovala 3 letý psychologický seminář, výživové poradenství zakončené státní zkouškou. Zaměřuje se na potravinové intolerance a úpravu jídelníčku klienta s přihlédnutím k jeho aktuálnímu stavu, možnostem, omezením a ev. onemocněním. Pokud klient nezná svoji diagnózu a má zdravotní obtíže hledá řešení na základě biochemických rozborů, testů na histamin a potravinové intolerance.
Mgr. Iveta Lišková
Kladno, Rakovník a Karlovy Vary
Zdravá výživa a sport je koníčkem Mgr. Liškové již mnoho let. Teprve na mateřské dovolené si uvědomila jak je zdraví důležité a jak ho můžeme sami ovlivnit právě stravou. Cílem je klientům pomáhat na jejich cestě ke zdraví, vitalitě a spokojenosti. Vzdělávání v oblasti zdraví a výživy je jejím koníčkem. Účastní se vzdělávacích aktivit pořádaných různými institucemi zaměřenými na výživu a zdraví. Kromě výživy se Mgr. Lišková zajímá také o klinickou naturopatii, která staví na základních pricipech a metodách přírodní medicíny.
![](https://www.potravinoveintolerance.cz/wp-content/uploads/2022/11/Iveta-foto1-retus2.jpg)
Ing. Eva Novotná
Olomouc a Jeseník
Absolventka oboru Organické chemie na Fakultě chemicko-technologické, Univerzita Pardubice. Během studia již aktivně publikovala článek do mezinárodního odborného časopisu. O stravu a zdravý životní styl se zajímá dlouhodobě. Dosavadní znalosti rožšířila pomocí kurzů a získala také kvalifikaci v oblasti výživy. Je také čerstvou absolventkou kurzu Výživového poradce se státní zkouškou v NutriAcademy. V rámci tohoto kurzu také získala certifikát Keto Low Carb + Probiotika a dále rozšířila své znalosti kurzem Potravinové intolerance.
![](https://www.potravinoveintolerance.cz/wp-content/uploads/2022/11/Foto_Eva-Novotna.jpg)
![](https://www.potravinoveintolerance.cz/wp-content/uploads/2022/11/Magda-Dolezalova-Ing.-foto.jpg)
Ing. Magda Doležalová
Jičín, Liberec a Královohradecký kraj
Magda je výživová poradkyně, koučka a průvodkyně změnou životního stylu. Její cesta k této profesi začala v roce 2018 a vedla, tak jako u mnoha ostatních, přes vlastní zkušenost. Vlivem stresu, nepravidelné a nevhodné stravy a nadváhy se začaly plíživě objevovat první zdravotní problémy. Řešila je různými cestami, jak alternativními, tak lékařskými. Důležité bylo uvědomění, že jediným východiskem k lepšímu zdraví je totální změna životního stylu a stravování. Nastřádané vědomosti z různých alternativních stravovacích směrů podpořila studiem klasického výživového poradenství, které zakončila Státní zkouškou autorizovanou Ministerstvem zdravotnictví. Dále si prohloubila znalosti o potravinových intolerancích. Při změně stravy a životního stylu je ale také velmi důležitá psychika. Proto si prošla osobnostním rozvojovým kurzem a získala certifikaci Lifestyle kouč.
Andrea Lundák
Česká Lípa a Liberec
Andrea se s kvasinkovou infekcí trápila několik let. Její zhoršující zdravotní stav jí však nedovolil polevit. Díky tomu, se časem naučila vařit, tak aby nekrmila kvasinky, jídlo bylo chutné a mohla to jíst i celá rodina (vůbec to nepoznají :)) A protože jí kvasinky provázely několik let a snažila se pochopit souvislosti, začala studovat výživové poradenství. Ráda předá její zkušenosti. Poradí jak si chutně vařit a postupně přejít na nový životní styl ve kterém není prostor pro kvasinky.
![](https://www.potravinoveintolerance.cz/wp-content/uploads/2023/06/lundak-927x1024.png)