Fond Sidus a osobní doporučení

V roce 2016 jsem byla oslovena od Manažerky Fond Sidusu paní Ing. Martiny Snitilé zda bychom mohla napsat něco o kvašení zelí pro lidský organismus.Myšlenka se mi zdála zajímavá, protože jako malé dítě jsi pamatuji, jak jsme „tlačili“ zelí nohami v sudě, jak mi byla zima na nohy a následně tyto zkušenosti jsem využila i na Floridě, kde jsme žila několik let a naše kvalitní zelí se tam nedalo koupit.

MOUDROST NAŠICH BABIČEK spočívala v tom, že si ještě pamatovaly, co je pro lidské tělo dobré a zdravé. Pickles je zelenina, která určitou dobu byla vystavena kvalitním mléčným bakteriím. Samozřejmě je čerstvá zelenina pro organismus dobrá, jenže kvašená zelenina je daleko lepší. Dochází zde totiž k zvýšení množství vitamínů, uvolnění minerálních látek a především nezbytných trávících enzymů.

PROČ DÁVAT DĚTEM PICKLES, KTERÉ JE BEZ KONZERVANTŮ, CHEMIE A STERILIZACE?

Obsahuje vyšší množství vitamínu C než čerstvá zelenina, a to díky mléčnému kvašení.
Obsahuje vitamín B12, jež podporuje správnou funkci nervové soustavy.
Obsahuje vápník, železo, draslík, zinek, fluor, hořčík a také důležité enzymy.
Obsahem všech těchto látek aktivně podporuje imunitní systém, který tak snadněji bojuje s viry a bakteriemi.
Chutná kysele, ale v těle se chová jako zásaditý záchranář, který podporuje činnost střev a pomáhá vylučovat toxické látky z těla.
Svou zásaditostí je výbornou prevencí proti onkologickým chorobám.
Pomáhá proti alergiím, únavě, smutku.
Upravuje pH krve, slin a moči, dále snižuje vysoký tlak a naopak zvyšuje tlak nízký.

Podporuji Fond Sidus protože jako jedna z mála firem v ČR se řídí postupů našich babiček a využívají staré technologické postupy při výrobně různých kvašeních výrobcích od picles po kvasy…

V případě zájmu o výrobky Vám doporučuji jejich e shop: http://www.fondsidus.cz/tom/22-VYZVA-FONDU- SIDUS