Potravinová intolerance není alergie

I ntolerance neohrožují člo-
věka na životě, ale doká-
žou nepříjemně zasáhnout
do života člověka a udělat
z něj „peklo“. Velice obtížně
se diagnostikují, a proto jsem
se rozhodla vybudovat projekt
celorepublikového laborator-
ního vyšetření potravinových
intolerancí.

Potravinová intolerance není jen alergie

Intolerance je přecitlivělost organismu na určité potraviny a může být způsobena různými faktory, např.  metabolickými poruchami, ale i genetickými faktory. Nevyvolávají anafylaktický šok, který hraničí s ohrožením života, a ani nemá žádnou prudkou reakci, jak je to u potravinových alergií. Potravinové alergie Vám zjistí alergolog nebo imunolog, ale u potravinových intolerancí je reakce pomalá.

Celý článek je ke stažení zde.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *