Jak vznikla myšlenka kurzu vaření pro děti s tématem „Jídlo jako dar?“
Miluji věci propojovat a jako vždy, opět byli těmi spouštěcími impulsy moje děti apřátelé. Moje dcera Sofie Grace navštěvuje největší softballový klub Joudrs a vzhledem k tomu že rodiče dětí jsou zároveň i trenéři dobrovolníci, tak mně napadla myšlenka jak bych mohla přispět něčím i já sama. Po komunikaci s hlavní trenérkou paní Mgr.Helenou Novotnou jsme dospěli k názoru, že přednáška na téma „Výživa u malých sportovců“ asi nebude pro rodiče ani pro děti zajímavá, tak jsem to vzala z jiného konce. A to přes upatlané zástěry a řádění v kuchyni.
Celý projekt je zaměřen na mezinárodní kuchyni, kde se vaří kuchyně Slovenská, Kanadská, Americká, Vietnamská, Staročeská a taky tzv. námořnická. Při každém vaření nám asistují i dobrovolníci z daných zemích kde děti komunikují v angličtině, vietnamštině, nebo ve slovenštině a je už pak na nich, co je nejvíce zaujme a na co se budou děti ptát v souvislosti s danou zemí. Přínosem s přidanou hodnotou je tedy nejenom vaření samotné, ale také možnost naučit se nebo potrénovat konverzaci v cizích jazycích.
Vaříme převážně z domácích surovin a zdravě, taky se snažím o to, aby děti skutečně vnímali Jídlo jako dar.
Ráda bychom poděkovala CB Ládví za pronájem prostor, a hlavně misionáři Markovi Potmovi za otevřenost, asistenci při zpívaní s dětmi v AJ a povolení tenhle projekt zorganizovat.