Průjem

Jsem přesvědčená, že zvýšená propustnost střeva je již civilizačním onemocněním.
Syndrom dráždivého tračníku je jedna z nejčastějších obtíží a postihuje lidi hlavně kolem 15. až 45. roku života. Jednou z příčin může být taky přecitlivělost na určitou potravinu.

Nejdůležitější je zjistit konkrétní potraviny a v jídelníčků je omezovat. Často to bývají i zdravé potraviny např. mrkev, nebo rajče, různé ovoce, ale i luštěniny či masa.

Doporučená kombinace testů pro řešení průjmů:

– 90 potravin obecný panel
– Test na histaminovou intolerance

Objednat test

Seznam testovaných potravin

Mandle Kešu ořechy Krabí maso Humr Vepřové maso Zelené fazole (lusky)
Americký sýr Květák Okurka Slad Brmabory Slunečnicové semínko
Jablka Celer Vajíčka bílek/ žloutek Proso Rýže Batáty (sladké brambory)
Avokádo Čedar (sýr) Baklažán Houby Žito Švýcarský sýr
Banán Kuřecí maso Česnek Hořčiční semínko Světlice barvířská Černý čaj
Ječmen Pálivé papričky Kozí mléko Oves Losos Tabák
Hovězí maso Čokoláda Hroznové víno bíle/ modré Olivy Sardinky Rajče
Borůvky Škořice Grapefruit Cibule Plž Pstruh
Brokolice Škeble / mušle Hrášek Pomeranč Sezam Tuňák
Pohanka Treska Paprika Ústřice Krevety Krůtí maso
Máslo Káva Platýs Petržel Mořský jazyk Vlašský ořech
Kapusta/ zelí Kola ořechy Med Broskev Sója Pšenice
Třtinový cukr Kukuřice Citron Arašídy Špenát Kvasnice pivovarské
Ananas Cottage sýr Hlávkový salát Ananas Dýně Kvasnice pekařské
Mrkev Kravské mléko Fazole Fazole pinto Jahody Jogurt

Ukázka výsledku testu