Balíček Profi ( 271 potravin, histamin DAO)
Nejkomplexnější laboratorní testování potravin, ovoce, zeleniny, doplňků stravy, enzymů, aditiv, bylin, koření a kvasinek.
Pro lidi, kteří řeší různé chronické potíže, jejich zdravotní stav se nezlepší, nebo se snaží o změnu stravy, užívají doplňky stravy, ale zatím bez efektu.
Cena a objednání testu
Seznam testovaných potravin
Semena a ořechy – Burský oříšek, Dýňové semínko, Kakaový bob, Kešu, Lístkový oříšek, Lněné semínko, Mák, Mandle, Pistácie, Sezamové semínko, Slunečnicové semínko, Vlašský ořech, Kokosový ořech, Makadamový oříšek, Brazilský oříšek, Piniový oříšek
Ovoce – Ananas, Banán, Citron, Víno/ Rozínky, Jablko, Jahoda, Kiwi, Meruňka, Nektarinka, Pomeranč, Třešeň, Vodní meloun, Avokádo, Broskev, Datle, Fíka, Hruška, Liči, Mango, Bluma, Papája, Švestka, Angrešt, Borůvka, Brusinka, Granátové jablko, Grapefruit, Guava, Kdoule, Klikva( brusnice), Limeta, Malina, Mandarinka, Medová meloun, Ostružina, Opuncie, Rakytník řešetlákový, Rebarbora, Rybíz
Obiloviny a škrob – Ječmen, Lepek, Oves, Pohanka, Proso, Pšenice, Rýže, Sladká kukuřice, Špalda, Žito, Amarant, Vlčí bob, Fonio (Rosička útlá), Kaštan, Kanut (starobylá pšenice), Maniok, Maranta třtinová, Quinoa (Merlík čilský), Sladká brambora, Svatojánský chléb, Tapioka, Teff (Milička habešská), Jeruzalemský artyčok
Vajíčko – Slepičí vajíčko, Husí vejce, Křepelčí vejce, Slepičí bílek, Slepičí žloutek
Sladidla – Med (směs), Třtinový cukr, Agávový sirup, Javorový sirup
Houby – Žampion polní, Hlíva ústřičná, Hřib hnědý, Hřib smrkový, Liška obecná, Shitaké
Potravinářské přísady – Guarová mouka ( E412), Agar- agar (E 406) ,Karagenan (E 407), Kyselina benzoová ( E211), Kyselina sborová ( E200), Kurkumin ( E100), Pektin (E440), Tragant ( E413), Xanthan
Kvasnice – Droždí, Speciální, Aloe vera, Aspergillus Niger, Candida, Kandovaná citronová kůra, Listy vinné révy
Čaj – Máta peprná, Černý čaj, Heřmánek, Káva, Kopřiva, Rooibos, Šípka, Tanin, Zelený čaj
Zelenina a luštěniny – Brambora, Brokolice, Celer, Cibule, Cuketa, Červená kapusta, Červená řepa, Chilli, Kedlubna, Lilek, Mrkev, Okurka, Oliva, Pórek, Rajče, Sladká paprika, Sója, Zelená fazole, Zelný hrách, Artyčok, Bílé zelí, Bob obecný, Celer, Cizrna, Čínské zelí, Čočka, Dýně, Fazole, Chřest, Kapusta kadeřavá, Kapusta růžičková, Květák, Manglod, Pastinák, Růžičková kapusta, Ředkev bílá, červená, Špenát, Tuřín, Bambusové výhonky, Fenykl, Habanero chilli, Japonské chilli, Jutové listy, Proskurník jedlý (okra)
Saláty – Hlávkový salát, Kozlíček polníček, Čekanka listová, Čekanka obyčejná, Červená salátová čekanka, Ledový salát, Rukola, Římský salát, Slátat listový červený (Salát lollo rosso), Pampeliška
Řasy – Červené řasy, Spirulina
Koření a bylinky – Bazalka, Červený pepř, Česnek, Hořčičné semínko, Křen, Muškátový oříšek, Oregano, Paprika (koření), Petržel, Rozmarýn, Skořice, Tymián, Vanilka, Pažitka, Anýz, Bílé koření, Bobkový list, Divoký česnek, Hřebíček, Jalovec, Kapary, Kardamom, Kerblík, Kmín Kořenný, Kmín římský, Kopr, Koriandr, Levandule, Libeček lékařský, Majoránka, Meduňka lékařská, Majoránka, Meduňka lékařská, Nové koření, Saturejka, Šafrán, Šalvěj, Řeřicha setá, Vojtěška, Zázvor
Mléčné produkty – Kozí mléko+sýr, Kravské mléko, Ovčí mléko+sýr, Syřidlo (kravské), Zakysané mléčné výrobky (kravské), Řecký sýr ( Halloumi sýr), Kefír, Kobylí mléko, Mléko (tepelně opracované), Ricotta, Velbloudí mléko
Ryby a mořské plody – Losos, Rak říční, Okoun mořský, Treska pestrá, Tuňák, Ančovičky, Candát, Hejk, Kapr, Makrela, Mečoun, Mořský jazyk, Platýs, Platýs (Halibut), Pražman zlatý, Pstruh, Sardinka, Sépie, Sleď, Treska, Treska skvrnitá, Žralok, Ďas mořský, Homar, Hřebenatka, Chňapal červený, Chobotnice, Kreveta, Kanic, Slávka jedlá, Sumec, Ústřice, Uhoř
Maso – Hovězí, Krůta, Kuřecí maso, Skopové maso, Vepřové maso, Divočák, Husa, Jelen, daněk, Kachna, Kozí maso, Králík, Křepelka, Pštrosí maso, Srnčí, Telecí, Zajíc
Vzor žádanky
Příprava na odběr
Příprava na odběr
Na Vámi zvolené odběrové místo přijďte nalačno, nejezte cca 12 hodin a nekuřte. Je vhodné vypít 0, 25 ml vody nebo neslazeného čaje.
Dále klient nesmí vykazovat žádané onemocnění tj. horečku, akutní průjem a infekční onemocnění. Po antibiotické léčbě je vhodné podstoupit test potravinových intoleranci po uplynutí 2 měsících od počátku jejich užívání. Není vhodné se testovat ani v průběhu rýmy, nebo celkově oslabeného organizmu.
Pokud ne jste si jistí prosím kontaktujte nutričního terapeuta před odběrem krve.
Výsledky obdrží nutriční terapeut, u kterého jste se objednala a to do 10 pracovních dnů od Vašeho odběru.
Odběr krve
Odběr žilní krve pro potravinové intolerance
- Odběr krve se provádí ráno nalačno.
- Večer před odběrem vynechejte tučná jídla a pijte dostatek tekutin.
- Před odběrem není vhodná přílišná fyzická námaha.
- Nekuřte
- Ráno před odběrem vypijte alespoň ¼ litru vody nebo neslazeného čaje.
- Pokud se odběr krve provádí na základě požadavku samoplátce, přineste s sebou vyplněnou žádanku.
- Komunikace s personálem, pokud máte alergii na dezinfekční roztok
Kdy není vhodné jít na odběr krve?
- Pokud mátě akutní průjem
- Pokud mátě např. horečku, infekční onemocnění, rýmu, zduřené uzliny nebo se cítíte celkově oslabení.
- Po antibiotické léčbě je vhodné podstoupit test potravinových intoleranci po uplynutí 2 měsících od počátku jejich užívání.
- Není vhodné provádět testy po operačních stavech tj. min. 3 měsíce od operace
- Pokud mátě obtíže v zubech a např. Vám trhali zub nebo Vám krvácí z dásní
- Pokud jste pili alkohol tj. 24 hod. před odběrem
- Když klient má jiné nespecifické obtíže je vhodné kontaktovat vedoucí projektu tj. p. Kocourkovou na t.č. 722 062 046
- Před odběrem není vhodné kouřit
Praktické rady před odběrem
Večer před odběrem doporučuji dát si zeleninový salát nebo například kuřecí vývar. Chybu neuděláte, ani když zvolíte přírodní rybí filé. Rozhodně je ale nutné vyhnout se alkoholu, čokoládě a ořechům. Hodnoty krevního rozboru výrazně ovlivní i tučná jídla, např. tučné sýry nebo vysmažené maso.
Pojem na lačno stále pro mnoho lidí znamená nejíst a nepít, příjem tekutin je ale před odběrem žádoucí, ráno je dobré vypít alespoň čtvrt litru vody nebo neslazeného čaje. Vynechte kávu, mléko a silný čaj.
Ráno před odběrem pak nekuřte vůbec. Vlivem nikotinu se totiž zvyšuje tvorba žaludečních šťáv a roste také výskyt stresového hormonu kortizolu.
Pokud máte alergii na dezinfekční prostředky, informujte o tom personál na odběrovém pracovišti. Nebojte se také říci, že při odběru krve trpíváte nevolností či pokud se vám začne točit hlava, nebo trpíte nízkým krevním tlakem.