Zánět

Zánět je základním nástrojem vrozené imunity a je tzv. reakcí na poškození. Je výrazem ochranné přizpůsobivosti a jedním z regulačních mechanismů homeostázy. V případě potravinových intolerancích se jedná o tzv. pozdější reakci imunitního systému. IgG4. Jedná se o protilátku tvořenou imunitním systémem, která bojuje s cizími látkami v krvi.

Důležité je rychlé vyhodnocení na základě detekce potravinových intolerancí, která potravina je vhodná a která náš metabolizmus jenom zatíží.
Dobrý nutriční stav je jednou z důležitých podmínek nekomplikovaného i pooperačního průběhu např. po střevní resekci či jiných chirurgických výkonech.

Doporučené testování

216 druhů potravin

Testování histaminové intolerance

Objednat tady

Seznam testovaných potravin

Ječmen Oliva Broskev Svatojánský chléb Bambusové výhonky Úhoř
Gluten Cibule Datle Řepkové semeno (olej) Šípek Pražma
Oves Brambory Bazalka Kachní maso Kantalup meloun Treska
Žito Červené zelí Bílý pepř Kozí maso Hrozinka Štika
Pohanka Rajče Skořice Husí maso Anýz (koření) Kambala
Špalda Tuřín, Vodnice Treska Pštros Bobkový list Sleď
Pšenice Cuketa Česnek Křepelka Heřmánek Humr
Kukuřice Artyčok Pivovarské kvasnice Králík Koriandr Káva
Rýže Chřest Sardinka Srnec Kmín Černý pepř
Lněné semínko Špenát Hořčiční semínko Perlička Kopr Batáty
Hovězí maso Fazole Muškátový oříšek Kůň Zázvor Vinný list
Kuřecí maso Hrách Oregano Avokádo Majoránka Bílé zelí
Skopové maso Sójové boby Petržel Ostružina Šafrán Šalotka
Vepřové maso Čočka Mentol Borůvka Šalvěj Lékořice
Krůta Ančovička Mák Brusinka Paprikové koření Hrách setý
Vaječní bílek Mečoun Rozmarýn Rybíz červený Kari Bob obecný
Vaječní žloutek Pstruh Tymián Rybíz černý Pivovarské kvasnice Cizrna
Kravské mléko Mořský jazyk Vanilka Limetka Hořčičné semínko Mungo fazole
Kozí sýr Bíle fazole Mandle Liči Růžičková kapusta Fazole červená
Ovčí mléko Hlávkový salát Kešu Mango Květák Čekanka
Ovčí sýr Cereální salát Kakaový bob Papája Mangold Cikorka
Jogurt Jablko Lístkový ořech Granátové jablko Čínské zelí Hlávkový salát ledový
Rak Meruňka Burský ořech Malina Fenykl Sardinka
Losos Banán Pistácie Fíky Dýně Sébastien (ryba)
Mlž Třešeň Sezam Angrešt Topinambur Mořský okoun
Granát Hrozny bíle/ červené Semena hořčice Muškátový oříšek Kapusta Kaviár
Lilek Kiwi Vlašský ořech Kefír Ředkvička Granát
Červená řepa Citrón Kokosový ořech Beta – Laktoglobulin Ředkev Agar-agar
Sladká paprika Nektarinka Houba Hlíva ústřiční Máslo Kapusta kadeřavá Aloe vera
Brokolice Pomeranč Houba Šii-take Camembert Rukola zelený čaj
Mrkev Ananas Houba liška jedlá Kasein Máta Prášek na pečení
Celer Jahody Hřib Ementál Para ořech Světlicový olej
Chilli Vodní meloun Hřib hnědý Cottage cheese Makadamový oříšek Hřib
Okurka Hruška Černý čaj Mozzarella Borový ořech Hřib hnědý
Křen Švestka Káva Tavený sýr Kapr Černý čaj
Pórek Grepy Černý pepř Měkký tvaroh Oliheň (ryba) Kozí mléko

 

Ukázka testů